Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Klímatisztítás

 

gettyimages-1070654670-843x546.jpg

 

 

A rendszeresen karbantartott klíma jó közérzetet biztosít, és a készülék szűrőinek köszönhetően a levegőt folyamatosan tisztítja!

Ezüstkolloidos klíma fertőtlenítés

A klímaberendezések beltéri egysége számos, az egészségre káros kórokozót tartalmazhat. Az antibakteriális hatású ezüstkolloid alapú termék megakadályozza a láthatatlan kórokozók megtelepedését és szaporodását ezüstkolloid tartalma miatt.

Mivel az ezüstkolloid több mint 650 baktériumot képes megölni, így az ezüst kolloidot fertőtlenítésre, gombaölésre lehet használni,

 

Az ezüstkolloid elpusztítja a kórokozókat,

miközben az emberi szervezetre ártalmatlan !

 

 

A klíma karbantartás fontossága

a beltéri egység beszívja a levegőt ami átáramlik a hőcserélő lamellák között, ezáltal lehűtve vagy felmelegítve a levegőt  és az alján pedig kifújja. A beszívott por a nedves lamellák között megtapad , és megtelepszik rajta a penészgomba és jó táptalaj a baktériumoknak, amelyek a beindított készülék légáramlása során a levegőbe jutnak, és ezt belélegezve okozhatnak megbetegedéseket .

Ezért fontos a beltéri egységek rendszeres tisztítása.

Fontos a kültéri egység tisztítása is mert az elkoszolódott kültéri egység hatásfoka jelentősen csökken, az áramfogyasztása megnőhet .

 

A klíma tisztítás időzítése:

A berendezések karbantartását jellemzően kora tavasszal, és késő ősszel javasoljuk. A tavaszi tisztítás a téli fűtés, az őszi karbantartás a nyári lerakódás megszüntetésére szolgál.

 

A karbantartás menete:

  1. A klímatisztító folyadékot bejuttatjuk a klíma belsejébe, amíg a klímatisztítószer hatóanyaga tisztítja, és fertőtleníti a beltéri egység hőcserélőjét, addig a kültéri egység állapotát ellenőrizzük.
  2. A beltéri egységben kimossuk a leoldott szennyeződéseket, melyek a kondenzvíz elvezetésen keresztül távoznak . A távozó mosó folyadék kondenzvíz elvezető csövet is áttisztítja.
  3. A tisztított hőcserélő felületére ezüstkolloid oldatot permetezünk a tartós csíramentesítés fenntartására.
  4. Visszatesszük a megtisztított szűrőket, és elemet cserélünk a távirányítóban.
  5.  A karbantartás végeztével ellenőrizzük a készülék hatásfokát, és működését, szükség esetén javaslatot teszünk az esetleges javításra.

 

A karbantartási folyamatok elhagyása, megrövidíti a készülékek élettartamát és megnöveli az energiafelhasználását, a készülék kellemetlen szagot áraszt magából.

 

 

 

Keressen bennünket a klíma tisztítása céljából:

Telefon : 06-46/740-979

e-mail: thermociklon.miskolc@gmail.com